tirsdag den 11. januar 2011

Microstock Fotografering

Jeg er her i den kolde vintertid begyndt at lave microstok billeder. Jeg vil prøve at vise, at man ikke behøver det helt store udstyr og studie, for at lave gode microstock billeder.
Mit første billede er taget i min stue, hvor jeg har brugt et bord med hvid dug som baggrund. Bordet er oplyst af direkte sollys som kommer fra 2 store vinduer. Bordet står 1½ meter fra vinduet. Jeg indstiller mit kamera på manuel, så jeg selv har fuld styr over lyset. Jeg har så placeret et stk. Metz flash 50 AF-1 som ligger lys nede fra nederste højre hjørne. Jeg har også valgt at styre min flash manuelt, så jeg sikre at det ikke bliver det mest dominerende lys, men at det bare oplyser objektet.
Jeg afbalancere lyset, så baggrunden brænder ud, for at få objektet fritlagt i forhold til baggrunden og så passer jeg lyset fra flashen til.


Eksponering: Manuel program, f/2,8 ISO 100, 1/200 sek, 50 mm. f/1,4 og manuel flashstyring.
 Selve opsætningen er at jeg selv holder koppen mens jeg tager billedet.
Jeg har lige et billede mere, som er taget på samme måde, samt at lyslægningen er også placeret på samme måde, så jeg vil ikke beskrive det billede.
Eksponering: Manuel program, f/2,8 ISO 100, 1/200 sek, 50 mm. f/1,4 og manuel flashstyring.
Det var lige et lille indslag omkring en simpel form for microstock fotografering, som viser at man kan godt få gode resultater, selv om man ikke har opbygget det helt store studie.
vi ses.
Henrik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar